14 maj 2022
18:00

Huddinge IF 3 Gul

Referat: Västertorps BK 2 - Huddinge IF 3 Gul

Vi åkte till Hägerstensåsens bollplan för att möta serieledaren Västertorps BK. Vi visste om att det skulle bli en svår och tuff match. De hade inte med några avbytare så det fanns goda möjligheter att utnyttja när de blir trötta. Hemmalaget inleder friskt och tar ledningen omgående i den 3:e minuten, men vi kommer starkt tillbaka och kvitterar i den 9:e minuten genom Amadeus E. efter en vacker assist av Liam A. Vi fortsätter offensivt och tar ledningen i den 11:e minuten av Harry P.T. på assist av Amadeus E. Vi leder efter den första perioden med 2-1. Den andra perioden har båda lagen många chanser men endast ett mål faller när hemmalaget snor åt sig bollen på ett misstag och kvitterar i den 31:a matchminuten. Ställningen var lika, 2-2, inför den sista perioden. Den tredje perioden kom att avgöra matchen. Tyvärr så var det hemmalaget som drog det längsta strået idag och gör tre mål i den 59:e, 62:a och 68:e minuten. Vi gör sammantaget en riktigt bra match, backlinjen jobbar bra ihop som ett team och gör många fina brytningar på Västertorps vassa offensiv, vår målvakten flyger som Tarzan och gör finfina räddningar och vi skapar många farliga målchanser, men resultatmässigt räckte det inte hela vägen idag.

Slutresultat: Västertorps BK - Huddinge IF 5-2.

Gult kort: Charlie Ä.

Grönt kort: Mert I.C.

Målen: Amadeus E. 1, Harry P.T. 1
Assist: Liam A. 1, Amadeus E.1